Wednesday, March 2, 2011

when i'm pregnant!

hah tidak lame gile2 gile 2x18 tak update blog...hahahaha..banyak keje setelah bergelar seorang isteri nie..wah gitu...n suprise satu bulan je lagi mahu bergelar ibu...usia kandungan ku sudah mencecah 34 minggu...wah dah 8bulan lebeh...berdebar sangat menunggu kelahiran permata hatiku yang selama ini menjadi duduk dalam ini perut duk nendang2...adui...tak henti2 aku melayan kerenah die time dalam perut..tapi aku bersyukur ngn Allah SWT sebab rezeki yang dikurniakan ini tidak terhingga...selama aku mengandung nie pun mmg rezeki anak aku mencurah..alhamdulila cukupla untuk menyediakan keperluan die semasa kelahiran nanti..aku harap Allah swt terus tidak henti memudahkan rezeki ku, suamiku dan anak ku ini...mmmuuuaahhh....

gamba ini time aku kat genting...hehehehe...hubby aku letih la layan kerenah aku dok nk pg sini nk pg sana...asyik nk berjalan je keje nyer....btw syukur sangat dapat hubby yang mmg memahami aku nie..sayang sangat...

hahahaha..nie la gamba saye time mengandung...ketembaman yang dah melampau..mmg nekad kuruskan badan nie pas bersalin...
video

nie la video yang ku rakam semasa die gerak2 dalam perut...mmg die aktif sangat...kadang2 tu siap aku marah lagi suh ddk diam...hehehehe...alhamdullila walaupun time awal2 mengandung dulu aku mengalami morning sickness yang teruk, tapi semua tu berakhir semasa usia kandungan ku 4bln..alhamdulila syukur sangat....

hah nk cerita something nie!!!semasa usia kandunganku 7bln haritu aku jatuh tolilet kat opis nie....huh time tu nk balek keje dah kul5.30...pegi la toilet dulu sebab takut kang tgh drive nk terkencing2 pulak,..pas je habis buang air kecil tergelicik jatuh sebab licin..tuhan je tau sakit nyer...dah basah kuyup seluar aku gagah jugak bangun sebab time tu dah tak de org kat opis nk mintak tlg...dlm hati nie pk cmne la baby kat dalam perut nie..aku balek kat tmpt ddk amik hp nk telefon hubby suruh amik dh tak leh nk drive balek dah...tapi tuhan tu permudahkan, aku telefon suami aku ckp jatuh toilet, pe lagi terkejut die... kebetulan hubby aku nk wat suprise kat aku die dh tunggu aku kat bawah opis nk amik aku...sekali die yang tersuprise...hehehe..pas tu kitorg g cehckup klinik scan sume alhamdulila semuanyer okeh..baby pun tak de pape...n dapat tahu baby aku gurl2...wah syok nyer!!!

mmmm sampai sini jela ku berkongsi pengalaman semasa aku mengandung...mmg satu pengalaman yang menyeronokkan sangat2...kepada semua doakan aku semoga dipermudahkan nak bersalin nie..n semuanyer selamat..aku mintak maaf banyak2 sekiranya ade terkasar bahasa, tercuit hati korg ker sepanjang perkenalan nie...kene mintak maaf sebelum bergelar ibu nie..hehehehe..ok daaa....