Monday, July 19, 2010

Honeymoon Time...At Kota Kinabalu Sabah

seronok nyer pergi kota kinabalu haritu..masih teringat2 lagi angin2 disana...percutian 5hari tu (6 July - 10 July) meningalkan kenangan manis buat aku n my hubby...sebenayer tempat honeymoon ini aku yang pilih..my hubby ade sugestkan pergi ke bali ke bandung ker...tapi bagi aku nk merasa dulu bercuti dimalaysia...kita banggakan negara kite dulu...sebab negara kite pun ade tempat2 yang menarik lagi yang banyak kite tak jelajahi...ciptaan tuhan yang tak ternilai..walaupun kos nyer mahal, tapi kite merasa puas dan selesa..hehehe (ceramah la pulak) okeh jom stat..6 july 2010 lebeh kurang pukul 7 kitorang gerak dari rumah ibuku ke k.l sentre..my hubby bawak beg deuter nyer tuh...aku hanya berlengang sahaja..sebab time pegi mmg tak banyak barang..dari k.l sentre amik bas RM9 per person ke lcct (penerbangan air asia at 11.10 am).



sampai di lcct ambil tiket n bergambar sementara tunggu mase nk berlepas...



hah kitorang breakfast kat sini je..masing2 lapa...

okeh sudah tiba masa nyer berlepas..Kota Kinabalu Tungguuu aku baaaa...!!!



hehehe..selepas amik gamba nie kitorang kene sound oleh kakitangan air asia diminta tutup alat elektronik..hehehehe...ampun yaaa....

dalam flight...awan jela yang nampak nyer...



Sampai di Kota kinabalu amik teksi n go to the hotel yang kitorang booking untuk 3 hari sahaja..yang lebih hari tu kotorg nk ddk hotel lain..nk tuka2 barula syok...

a href="http://1.bp.blogspot.com/_sBYmodtWqac/TEPK-0iMAcI/AAAAAAAAAFQ/cz7mH0hKf3Y/s1600/DSC_0688.jpg">
inilah hotel kami..Hyatt Regency..mmg best gle..sampai2 je kitorang dapat welcome drink sementara tunggu bilik disiapkan...


Bilik sudah siap yea..boleh masuk kebilik sekarang...yuhhuuu!!!





mmg gempak sangat bilik nie...syok gle la tido kat sini..rase tak mau pulang je...hehehehe...

sepanjang berada di sabah kitorang ditemani dan diawasi oleh ifa n inspektor afiq..hehehehe...

gamaba tak clear la pulak..gamba afiq mmg payah nk jumpe sebab die tak nk sangat bergambar...

hari kedua aku pn jalan2 kat bandar kota kinabalu..huh penat gle jalan kaki je..org nek bus kitorang jalan kaki je..sebab nk merasa la jadi cm omputih jalan kaki je..tapi balek je masing2 kaki lenguh..huhuhu..kitorang pergi pasar philipino, pasar ikan masin, pasar kraf, kampung air, api2 n macm2 la..



bile menjelang malam ifa n afiq bawak g restoren nelayan sabah nk makan lobster..wah dah lame aku mengidamkan nyer..selama ni tengok maria tengku sabri je makan dalam tv..sedap sedap..yuummmyyy yummmyyy...



hah kat restoren nie sambil makan sambil ditemani ngn tarian2 masyarakat sabah..syok gle...sempat gak bergambar ngn dorg nie...

hari ketiga kitorang decide nak g pulau2 cantik disabah nie...kitorg pergi dalam 4pulau menaiki boat khas hanya dua orang sahaja..mmg privasi...wah gitu...








hehehe..ni la boat kitorang tengah menunggu...penat la die layan aku n my hubby...time kasih uncle don...

hari ketiga aku n my hubby check in hotel lain..okeh jugak la..cantik...




hari keempat kitorang g Gunung kinabalu...dengan berpandukan pada gps my hubby kitorang sewa kereta n pergi ke gunung tersebut..sepanjang perjalanan mmg hujan sahaja, jalan pulak bengkak bengkuk berbukit,licin..mmg adventure...



selepas 2jam perjalanan kitorang sampai ke entry gunung kinabalu yang kedua Mesilau resort...



selepas itu kitorang bergerak ke entry lagi satu di kinabalu park...syok gle dapat tengok view gunung kinabalu...sangat2 teruja...
a href="http://4.bp.blogspot.com/_sBYmodtWqac/TEPSn6cbLNI/AAAAAAAAAJI/geqVJ9CnLiY/s1600/DSC_1051.jpg">


kitorang jugak pegi ke muzium kinabalu...hah huuby aku tengah tunjuk daun aspen..mmg die suke daun nie..name company die pun mmg aspen deco...


bunga ini trademark gunung kinabalu..



huhuhuhu..syok sangat..inila gamba2 yang sempat aku ambil time honeymoon..seronok sangat...rase mau pegi lagi...sekian dulu untuk edisi ini..nantikan gamba2 untuk resepsi perkahwinan ku...daaaa....



Sudah Bergelar Isteri...orang....

Huhuhuhu...dapat jugak update blog setelah berumahtangga nie..alhamdulila semuanye telah selesai...huh lega la sangat2...penat nyer rase berbaloi selepas melihat hasinyer...Terima kasih sangat2 kat ibu,ayah,along,angah n ujiq...sian u all penat sangat..n kepada mak cik2 yang telah berkampung dirumah ku..tak banyak gamba yang dapat ku tangkap..sebab aku jadi penganti..hehehe...hanye tunggu gamba dari my photographer saje...arief redzuan (patcrew photographer)...ramai yang pelik kahwin ku kali nie photographer ramai gle..tapi yang penat aku la..penat senyum..hehehe...sebenayer photographer yang aku amik nie bergerak by theme..tu pasal la ramai beno...hehehe..nie je sikit2 gamba yang aku dapat upload dulu..nantikan yang dari photographer punyer...

time ni dah sudah diijabkabulkan...dengan sekali lafaz aku menjadi milik mohd natasha (tasha)


ini gamba potong kek...hah cantik tak kek ini..kek ini dibuat khas dari rezanani (kak nani)mmg best sangat..tak sangka reza nani nie dapat membuat kek mengikut citarasa aku..sangat2 puas hati aku tengok..dorang mmg profesional buat kek...hopefully pas kak nani dapat baby rezeki die semakin bertambah..


ini je gamba dapat ditangkap oleh adik aku..huhuhu..like a princes ya...mmg puas hati die make up..simple but nice...


Ini la hadiah2...sebenaye ini baru separuh..hari yang berikutnyer banyak lagi hadiah diterima...terima kasih sangat la kepada yang memberi...ema doakan semoga korang murah rezeki...aminn...

Tuesday, June 29, 2010

Spa n Beauty!!!

semalam pengalaman pertama aku melangkah ke spa...oi mak ai!! terkujat2 la aku..by the way best gle!!!dilayan mcm seorang puteri..yang tak tahan part mandi susu tu...rase kaye gle sebab susu tu untuk minum tapi aku buat mandi..huish kelaka pn ade...ble time "bleaching' (tak tau la betul ke tak sebut nie) huh sampai tertido..beutician tu pn kejutkan la aku..best sangat rasenyer...nasib la tak sebarang peta aku buat..klu tak lagi malu oiii...hehehehhe

hah ini gamba spa yg aku g...hehehehe gamba lain tak leh sb 40sg hehehe

3 hari Lagi!!!!

APA???? 3 hari lagi...patutla duk dak duk dak...huahuahuahua..esok stat cuti..uh lalala...aku sangat suke lirik lagu nie...sangat simple n bermakna...for my future hubby tasha you dengar ek ini lagu..huhuhuhuhu!!!
You see
I was nothing more
than a girl who wished
for something different
watchin her dreams
from a distance

You see
when you came in
it's a different game
You believe in me so much
You turn me from nothing to a girl
who's super-something

You'll see
I'm better
I'm faster
Stronger
I'm happier
when you by my side
(ku lalui semua dengan senyuman di wajahku)
You'll see
I'm better
I'm faster
Stronger
I'm happier
when you by my side
(ku tempuhi semua kerana engkau di sisi ku)

The truth is
I was never more than this
Something kept me from reaching out
for something
but my heart is wanting
what it's looking for
then you came
you turn me upside down
I'm no longer afraid
of chasing
possibilities
I'll be the last one standing

Sunday, June 20, 2010

hapy hapy!!!


hehehe..ini gamba ngn ibu..nampak tak muke ibu tu mara..lalala..sebenaye ibu mara dah nk jadi bini orang perangai budak2 lagi..ishk ishk ishk...tak pe anak ibu jue..cayang ibu...muah muah muah...ema sayang ibu...


ini along..lain tak muke kitorang??? ramai yang cakap cam tu..tapi disebabkan keturunan keluarga aku cina + pakistan hah ini la jadi muke anak2, sorang ketimur sorang kebarat...lalalalala
ini la 4 dara pingitan..alamak ibu join sekali la jadi anak dara..hehehehe...patutla ayah asik jeles je..huhuhuhu
kitorang amik gamba nie time cousin aku kawin..'dak ayu' itu pangilan dalam bahasa melaka...kitorang bosan sebab tu la amik2 gamba nie..btw ENJOY!!!

Saturday, June 19, 2010

What aim feling now!

mmmmm...skang nie mane2 pegi jela msti org cakap alah berseri2 dah muke pengantin nie...huh...lagi dua minggu je nie..ape aku nk buat hah???...sometime rase kaget yang amat sangat..perasaan semua bercampur baur...kejap nk kawin kejap kang rse tak nk kawin...adui..mungkin gementar kot...semua persiapan boleh la dikatakan berjalan lancar..tapi masih banyak yang perlu dilakukan lagi...4 my family nie pengalaman pertama mengadakan kenduri kahwin...uhhhuhuhuhu rase cm besar besaran pulak...sume nk ada...tp maybe dorg excited kan...aku biarkan je...yang penting parents yang keluar duit..hehehe aku dah pokai...yang kelaka nyer sekarang nie ibu ari2 berpesan ' hah nk jadi bini org kene buat ini itu'..adui..tot tet tot tet...yg tak tahan ibu nk aku jadi isteri mithali...boleh ker?????? toi toi..insyallah kan..korang semua doakan ek..
sedih: aku rase sedih sangat, sebab kite nk tingalkan family kite yang kite tinggal sejak dari lahir..mmg la boleh jumpe pas kawin tapi keadaan dah tak sama..yang tak tahan nk tingalkan ibu..macam mane la aku nanti..selama nie manje je ngn ibu..org lain boleh ke paham aku...
gementar: mcm2 gementar aku...meniti hari2 yang mendatang..eeee scary nyer nk pk...
takut:pssst..psssst..orang kate pas kawin sume berubah betul ker...
nie la antara2 perasaan aku...banyak lagi tuh tapi tak terpk...nk berehat...tak larat sangat rasenyer...
sayang korang sume..

Friday, June 18, 2010

Jemputan ke Majlis Perkahwinan Ema & Mohd Natasha



Sesape yang berkenaan dijemput hadir ek...Cantik tak invitation..ema yang edit...



hah ini invitation card ema...cantik tak kad ema...sape yang dapat kad nie semua puji cantik..siap ade nk tiru copy2 bulat2 kad nie time wedding dorg..tapi kad nie cik tasha kite yang design..hehehehehe

Majlis Pertunangan...9.1.2010




Inila gamba tunang saye..hehehehe..hensem tak die time nie..selepas pegi pangkor tuh aku kawan jap ngn tasha...pas tu terus dilamar..tasha ckp aku ngorat die..tp die pn ade gak ngorat aku...ntahla mane2 jela...dah nk kawin dah pun...


Hah ini hantaran pihak lelaki...lawa tak..pandai abg nyer mengubah...


Hah ni pule hantaran balasan dari saye...


Muke aku setelah di makeup...hihhihih..lawa tak...


ini kak emilia, kakak tasha...bersama ngn anak buah Puteri Marisa..cantik tak gaun nyer..yang penting Aunty ema die yang pilihkan..hehehehehe...