Monday, July 19, 2010

Honeymoon Time...At Kota Kinabalu Sabah

seronok nyer pergi kota kinabalu haritu..masih teringat2 lagi angin2 disana...percutian 5hari tu (6 July - 10 July) meningalkan kenangan manis buat aku n my hubby...sebenayer tempat honeymoon ini aku yang pilih..my hubby ade sugestkan pergi ke bali ke bandung ker...tapi bagi aku nk merasa dulu bercuti dimalaysia...kita banggakan negara kite dulu...sebab negara kite pun ade tempat2 yang menarik lagi yang banyak kite tak jelajahi...ciptaan tuhan yang tak ternilai..walaupun kos nyer mahal, tapi kite merasa puas dan selesa..hehehe (ceramah la pulak) okeh jom stat..6 july 2010 lebeh kurang pukul 7 kitorang gerak dari rumah ibuku ke k.l sentre..my hubby bawak beg deuter nyer tuh...aku hanya berlengang sahaja..sebab time pegi mmg tak banyak barang..dari k.l sentre amik bas RM9 per person ke lcct (penerbangan air asia at 11.10 am).



sampai di lcct ambil tiket n bergambar sementara tunggu mase nk berlepas...



hah kitorang breakfast kat sini je..masing2 lapa...

okeh sudah tiba masa nyer berlepas..Kota Kinabalu Tungguuu aku baaaa...!!!



hehehe..selepas amik gamba nie kitorang kene sound oleh kakitangan air asia diminta tutup alat elektronik..hehehehe...ampun yaaa....

dalam flight...awan jela yang nampak nyer...



Sampai di Kota kinabalu amik teksi n go to the hotel yang kitorang booking untuk 3 hari sahaja..yang lebih hari tu kotorg nk ddk hotel lain..nk tuka2 barula syok...

a href="http://1.bp.blogspot.com/_sBYmodtWqac/TEPK-0iMAcI/AAAAAAAAAFQ/cz7mH0hKf3Y/s1600/DSC_0688.jpg">
inilah hotel kami..Hyatt Regency..mmg best gle..sampai2 je kitorang dapat welcome drink sementara tunggu bilik disiapkan...


Bilik sudah siap yea..boleh masuk kebilik sekarang...yuhhuuu!!!





mmg gempak sangat bilik nie...syok gle la tido kat sini..rase tak mau pulang je...hehehehe...

sepanjang berada di sabah kitorang ditemani dan diawasi oleh ifa n inspektor afiq..hehehehe...

gamaba tak clear la pulak..gamba afiq mmg payah nk jumpe sebab die tak nk sangat bergambar...

hari kedua aku pn jalan2 kat bandar kota kinabalu..huh penat gle jalan kaki je..org nek bus kitorang jalan kaki je..sebab nk merasa la jadi cm omputih jalan kaki je..tapi balek je masing2 kaki lenguh..huhuhu..kitorang pergi pasar philipino, pasar ikan masin, pasar kraf, kampung air, api2 n macm2 la..



bile menjelang malam ifa n afiq bawak g restoren nelayan sabah nk makan lobster..wah dah lame aku mengidamkan nyer..selama ni tengok maria tengku sabri je makan dalam tv..sedap sedap..yuummmyyy yummmyyy...



hah kat restoren nie sambil makan sambil ditemani ngn tarian2 masyarakat sabah..syok gle...sempat gak bergambar ngn dorg nie...

hari ketiga kitorang decide nak g pulau2 cantik disabah nie...kitorg pergi dalam 4pulau menaiki boat khas hanya dua orang sahaja..mmg privasi...wah gitu...








hehehe..ni la boat kitorang tengah menunggu...penat la die layan aku n my hubby...time kasih uncle don...

hari ketiga aku n my hubby check in hotel lain..okeh jugak la..cantik...




hari keempat kitorang g Gunung kinabalu...dengan berpandukan pada gps my hubby kitorang sewa kereta n pergi ke gunung tersebut..sepanjang perjalanan mmg hujan sahaja, jalan pulak bengkak bengkuk berbukit,licin..mmg adventure...



selepas 2jam perjalanan kitorang sampai ke entry gunung kinabalu yang kedua Mesilau resort...



selepas itu kitorang bergerak ke entry lagi satu di kinabalu park...syok gle dapat tengok view gunung kinabalu...sangat2 teruja...
a href="http://4.bp.blogspot.com/_sBYmodtWqac/TEPSn6cbLNI/AAAAAAAAAJI/geqVJ9CnLiY/s1600/DSC_1051.jpg">


kitorang jugak pegi ke muzium kinabalu...hah huuby aku tengah tunjuk daun aspen..mmg die suke daun nie..name company die pun mmg aspen deco...


bunga ini trademark gunung kinabalu..



huhuhuhu..syok sangat..inila gamba2 yang sempat aku ambil time honeymoon..seronok sangat...rase mau pegi lagi...sekian dulu untuk edisi ini..nantikan gamba2 untuk resepsi perkahwinan ku...daaaa....



Sudah Bergelar Isteri...orang....

Huhuhuhu...dapat jugak update blog setelah berumahtangga nie..alhamdulila semuanye telah selesai...huh lega la sangat2...penat nyer rase berbaloi selepas melihat hasinyer...Terima kasih sangat2 kat ibu,ayah,along,angah n ujiq...sian u all penat sangat..n kepada mak cik2 yang telah berkampung dirumah ku..tak banyak gamba yang dapat ku tangkap..sebab aku jadi penganti..hehehe...hanye tunggu gamba dari my photographer saje...arief redzuan (patcrew photographer)...ramai yang pelik kahwin ku kali nie photographer ramai gle..tapi yang penat aku la..penat senyum..hehehe...sebenayer photographer yang aku amik nie bergerak by theme..tu pasal la ramai beno...hehehe..nie je sikit2 gamba yang aku dapat upload dulu..nantikan yang dari photographer punyer...

time ni dah sudah diijabkabulkan...dengan sekali lafaz aku menjadi milik mohd natasha (tasha)


ini gamba potong kek...hah cantik tak kek ini..kek ini dibuat khas dari rezanani (kak nani)mmg best sangat..tak sangka reza nani nie dapat membuat kek mengikut citarasa aku..sangat2 puas hati aku tengok..dorang mmg profesional buat kek...hopefully pas kak nani dapat baby rezeki die semakin bertambah..


ini je gamba dapat ditangkap oleh adik aku..huhuhu..like a princes ya...mmg puas hati die make up..simple but nice...


Ini la hadiah2...sebenaye ini baru separuh..hari yang berikutnyer banyak lagi hadiah diterima...terima kasih sangat la kepada yang memberi...ema doakan semoga korang murah rezeki...aminn...